N-am idee daca iese intocmai ca o mascota, insa in caietul bunicii asa este trecut.
250 ml lapte, 250 g unt (merg si 300), 250 g zahar, 250 g nuci macinate (merg si alune), 5 oua, 1 pachet cacao (ultima data am pus doua), 1 praf de copt, 3 linguri de faina, 1 fiola de rom.
Preparare: Laptele se fiebe cu zaharul nucile si cacao la bain marie, amestecand sa nu formeze cocoloase pana ajunge ca o ciulama groasa, care se lasa la racit. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si albusul batut spuma tare, pe care il incorporam cu grija.
BLAT :O treime din aceasta compozitie o amestecam cu faina si praful de copt, dupa care o coacem in forma tapetata cu hirtie, in functie de cuptorul fiecareia (eu nu pot folosi cuptorul decat la minim si fara preincalzire, altfel imi arde, in concluzie coc blatul cam in 60')
CREMA : restul de compozitiese amesteca cu untul si romul.
Siropul il face fiecare dupa gust. Eu la torturile cu cacao fierb cam 800 ml apa cu vreo 9 linguri de zahar peste care arunc si o lingurita de cafea si dupa ce se raceste pun o fiola cu rom
Blatul se taie in 2
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu